- Fazer avlastar din kropp, speciellt händer, axlar, skuldror
- Fazer ökar effektiviteten av din behandling
- Fazer utökar din behandlings-portfölj


GRUNDKURS FASCIA-TERAPI MED FAZER BY ARTZT VITALITY®

Datum: 2 maj 2020 Norrköping
Tider: 9.30-17.00. 
Kursledare: Dr. rer. medic. Jürgen Förster, PT, M.A. Ledare av fysioterapiskole Universitetsklinikk RWTH Aachen.
Målgrupp:  Fysioterapeuter, naprapater, kiropraktorer, osteopater, manuellterapeuter, tränare, läkare, massageterapeuter....
Kapasitet:   Max 18 deltagare, först till kvarn
Pris:  3.750:- inkl. moms. Ingår: kursmaterialet och fika. 
Blir du förhindrad från att delta, och du anmäler senast 21 dagar före  kursstart, återbetalas kursbeloppet minus 300:- i administrationsavgift. Efter detta återbetalas resten endast vid läkarintyg.
Fazer behandlingsredskap finns att låna under kurstillfället. Inget krav på att du måste köpa Fazer eller jobba med metoden efter kursen, dock erbjuder vi rabatterat pris vid förbeställning av Fazer. Om du vill vara säker på att få med dig Fazer direkt efter kursen behöver du göra en förbeställning. Du kan välja att köpa ett helt set eller enskilda verktyg. Vill du vid ett senare tillfälle köpa fler verktyg går det bra att beställa dem hos oss.
 

Fram till nyligen har muskulär bindväv, fascia, kommit i skuggan av forskning, diagnos och terapi av muskelrelaterade sjukdomar och skador. Fascia sågs som "packning" av de faktiska strukturerna som muskler, ben, diskar, organ, etc. Men ny vetenskap visar att fascia är en betydligt viktigare och mer relevant struktur än vad man tidigare trott. Bara det faktum att fasciavävnaden har en mångfald smärt- och rörelsereceptorer visar att den måste ha en terapeutisk följd och relevans i behandlingen, särskilt när det gäller smärtlindring och begränsad rörlighet.

Kursen kommer att förmedla en teoretisk och praktisk inblick i ämnet fascia och fascinerande fibrotisering baserat på färsk, aktuell forskning. Kursen är övningsorienterad och den förmedlar och undervisar olika myofasciala frisättningstekniker. Det undervisas i tekniker både med och utan instrument.

Vilka handtag har en erfaren Rolfer för behandling hos klient med kronisk ryggsmärta och vilken med en akut whiplash? Hur kan jag förbereda en idrottares fasciala vävnad för sin högsta atletiska last? När rekommenderas användningen av instrumentbaserade behandlingshandtag? Vad ska man göra i hypermobila leder? Hur exakt känns skadad fascia i palpationsfynden annorlunda än en skadad muskulatur? Under en intensiv kursdag, med 60% övning och 40% teori, delar fascia-experterna med sig av sina bästa tips, arbetsteknik och senaste insikter.

Tekniken med Fazer behandlingsredskap är utvecklad av Dr. Robert Schleip. Redskapen är anpassade till olika användningsområden, vilket gör behandlingen mer effektiv och specifik. Det speciella materialet gör det lätt att få djup kontakt med vävnaden, bättre än vad du kan få till med händerna. Användningen av dessa instrument avlastar terapeutens händer utan att förlora "känslan" för patienten. Det finns en stor anledning till att pröva och öva med instrumenten under kursen. Kursen är interaktiv och aktivt deltagande krävs.

Användningsområden:
- Allmän mjukvävnadsbehandling
- Akut eller kronisk smärtbehandling
- Fasci behandling (t.ex. fibros)
- Begränsningar av rörelser / bindvävsbegränsningar

Kursinnehåll:·

  • Fascia
  • Vad är det, vad behöver vi den för?
  • Fascia och biomekanik
  • Avgörande betydelse av fascia som organ
  • Fascia och rörelse
  • Fascia och ryggsmärta
  • Fascia behandling - praktisk del (helkropp inkl käke)
Läs mer här om fascia, Fazer-tekniken eller hitta terapeuter som är utbildade hos oss.  www.fascialtherapy.se