Kursinnehåll:
Repetition av grundkursen
Kurserna är ofta upplagda på så sätt att deltagarna får välja behandlingsområde som känns extra relevant. Självklart försöker vi alltid hinna med hela kroppen i grundkursen men ibland vill vissa klasser fokusera en längre tid på ett visst område, ex rygg. Därför erbjuder vi steg 2 för dom som vill ta igen kroppsdelar som man fick fokusera mindre på i steg 1.
Vitality Flossing® 
I grundkursen görs en kort demonstration av hur man kan kombinera Fazer med flossband. I steg 2 får deltagarna själva lära  sig tekniken.
Block I Introduktion till Vitality Flossing
Block II Flossing Techniques: Nedre extremitet
Lederna (fotled, knä, höft) och muskelvävnad (vader, lår)
Block III Flossing Techniques: Övre extremitet
Joder (hand, armbåge, axel) och muskelvävnad (underarm, överarm) / Special: Thorax
Block IV Cross Mobility - Aktiv + passiv mobilitetsteknik med / utan resurser
Swing, Traction, Gapping, Kompression, Neuro Borrar
I steg 1 gick vi igenom de 5 teknikerna med Fazer. I steg 2 går vi igenom hur vi jobbar terapeutiskt med Fazer. Vanliga besvär som exempelvis nackbesvär,käkar, ryggskott, musarm osv
Fazer behandling i kombination med Thera-band. Jobba med samma muskler i liggande, sittande, stående position och med motstånd och i rörelse. Varför? Du kanske jobbar med rätt muskelgrupp men får olika resultat beroende på de olika positionerna. Genom att känna till de olika behandlingsteknikerna ökar du chansen att kunna attackera problemet med positivt resultat.