"Min huvudaktivitet är fasciaforskning och utveckling av nya tillförlitliga undersökningsmetoder inom klinisk bindvävforskning".
Dr. Robert Schleip

VAD ÄR FASCIA?
Nyligen har fibros bindväv som omger och förbinder våra muskler - kallad fascia "- blivit ett mycket trendigt ämne i akademisk forskning. Nya vetenskapliga insikter och rön har gett upptäckt till att kroppsövergripande kollagena nätverket reglerar dess styvhet och rörlighet i nära samarbete med det autonoma nervsystemet. På det sättet tar den en viktigare och mycket mer aktiv roll än vad man tidigare förstått.

Tills nyligen, har den muskulära bindväv (fascia) i musculoskeletal forskning levt i skuggan och sågs främst som ett förpackningselement för "riktiga" strukturen som muskler, ben, diskarna, organ, etc .. Men ny forskning visar att bindväv har många funktioner:
-Oberoende organ som stöder och formar kroppen
-Innehåller många nervändar-, smärts- och rörelsesensorer
-Central organ av kroppsuppfattning (inflytande på immunförsvaret och psyken)
-Oberoende sammandragning
-Kraftöverföring från muskel till muskel
-Muskelkoordinering och smidig funktion

FORSKNING
www.fasciaresearch.de 
www.somatics.de  (Dr Robert Schleips hemsida)

VARFÖR FAZER FASCIA METOD?
Fazer är anpassade till olika användningsområden, vilket gör behandlingen mer effektiv och specifik. Det speciella materialet ger bra och djup kontakt med vävnaden, bättre än vad du kan få till med händerna. Användningen av dessa behandlingsredskap avlastar terapeutens händer utan att förlora "känslan" för patienten. Det finns en stor anledning till att pröva och öva med redskapen under kursen. Kursen är interaktiv och aktivt deltagande krävs.
Till skillnad mot metoder med liknande redskap har Fazer ett helt behandlingskoncept och består av 5 olika tekniker istället för endast den vanligaste "skrapmassage-tekniken" (scraping).

I samarbete med Fascia Research Group. En del av intäkterna från Fazer verktygen går direkt till Fascia Research Group.


 

"Instrument-assisterad fascial terapi med FAZER av ARTZT vitalitet är en lovande metod för att lösa fascial spänning, vilket möjliggör mer detaljerat arbete än vad som skulle vara möjligt med bara händer."
 
-Dr. biol. brum. Robert Schleip Dr.  biol.  brum.  Robert Schleip
♦♦♦

"Min huvudaktivitet är fasciaforskning och utveckling av nya tillförlitliga undersökningsmetoder inom klinisk bindvävforskning".

-Dr. Robert Schleip

VEM ÄR DR. ROBERT SCHLEIP?

Dr. biol hum. Robert Schleip - Naturopath / Dipl. Psykolog
Dr. biol. brum. Robert Schleip är chef för Fascia Research Group vid Ulm universitet, samt forskningschef för European Rolfing Assocociation.

1978 avslutade han en lärling som den första certifierade Rolfing terapeuten i USA. Förutom sin egen utbildning som instruktör är han också en certifierad psykolog och sedan 1987 certifierad lärare i Feldenkrais-metoden. För att ständigt utöka sin teoretiska kunskap om båda metoderna har han sedan 2003 genomfört sin egen vetenskapliga forskning. Detta arbete hedrade med högsta betyg för hans avhandling om "Active Fascia Contractility", liksom Vladimir Janda-priset för muskel-skelettmedicin. Under 2007 organiserade han tillsammans med amerikanska kollegor den 1: a Fascia Research Congress på Har
vard Medical School i Boston, samt de efterföljande kongresserna i Amsterdam 2009 och Vancouver 2012.

Dr. Robert Schleip är också medredaktör för den mest omfattande läroboken om fascia (Elsevier 2013), liksom många andra skrifter och böcker.